Skip til hoved indholdet

ØsterBO har boliger til alle


Her kan du læse om de forskellige boligtyper

Ungdomsboliger

 

Ungdomsboliger er mindre boliger centralt beliggende i Vejle. Boligerne er enten 1 eller 2 værelses boliger med eget the-køkken og eget bad/toilet. Boligerne ligger typisk i bygninger med mange ungdomsboliger og giver derfor en optimal mulighed for at møde jævnaldrende og skabe nye kontakter. Boligerne udlejes til unge studerende og unge indenfor samme persongruppe. Det er gratis at komme på ventelisten til ungdomsboliger.

 

Familieboliger

 

Familieboliger er for alle. Boligerne findes i forskellige størrelser fra 1-5 værelser. Man skriver sig op til familieboliger via den almindelige venteliste.

Familieboligerne ligger både bynært, med naturskøn beliggenhed ved Vejle fjord, i det smukke Grejsdalen med skov og å, og i den nordlige del af Vejle med både skov som tæt nabo og med rigtig gode tilkørselsforhold til motorvej E45.

Nogle familieboliger er indrettet som det der kaldes komfortboliger eller tilgængelighedsboliger. Det betyder at tilgængeligheden til disse boliger er forbedret. Disse boliger ligger i den nordlige del af Vejle i Moldeparken.

For komfortboliger er der lift i opgangen. En lift er en form for elevator, der kører langsommere end en almindelig elevator og den går ikke helt i kælder – det vil sige, at man skulle kunne gå ad trapper ned i kælderen og til det der hedder ”høj stue”, hvilket betyder at der kan være 8-10 trin op til stueetage.

Tilgængelighedsboliger har som ordet siger, en endnu bedre tilgængelighed. Det vil sige, at der er elevator helt i kælder og dermed niveaufri adgang. Desuden er boligen indrettet med særlig vendevidde, således at man kan komme rundt i boligen, selv om man sidder i kørestol. Boligen er dog ikke en decideret handicap bolig, da der ikke er hæve/sænke bord i køkken og der stadig er underskabe i køkkenet.

Enkelte familieboliger er også indrettet som deciderede handicapvenlige boliger, hvor man kan få særligt fortrin, hvis man kan få en lægeerklæring på, at man har behov for en sådan bolig. Disse boliger ligger i området Østbyparken ved Vejle fjord.

Seniorboliger

 

Seniorboliger er beregnet til seniorer og ligger i Toftegården i Vejle centrum. Der er ikke en helt fast aldersgrænse for, hvornår man er senior. Boligerne i Toftegården er 2 og 3 værelses boliger med trygge levevilkår for enlige og seniorer, hvor der er goder som fællesspisning, læsestue og hyggelig vinterhave. Man skriver sig op til seniorboliger via den almindelige venteliste.

 

Ældreboliger

 

Ældreboliger er indrettet handicapvenligt og er typisk 2 værelses boliger. Ældreboliger anvises af kommunen og kræver derfor ikke medlemskab af ØsterBO.

Private lejeboliger

 

Selv om ØsterBO er en almen boligforening, kan du også på vores hjemmeside finde private udlejnings boliger. Det skyldes administrationsaftaler, hvor ØsterBO har mulighed for, at hjælpe private udlejere med at formidle udlejning af deres boliger, når de ligger i umiddelbar nærhed af ØsterBO´s egne boliger. Disse boliger skal man ikke være skrevet på venteliste i ØsterBO til. Der skal man blot rette henvendelse til ØsterBO via mail eller telefon, for at blive skrevet op til at få et tilbud på en af disse private boliger. 

Vi har boliger til alle

Se vores boliger og bliv inspireret!